tips voor reis naar Dubai vliegtuig

Tips voor jouw reis naar Dubai

Ga jij op vakantie naar Dubai? Bereid je dan maar alvast goed voor want het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Je moet je echter niet direct blind staren op de vakantie zelf en de mogelijkheden die het land biedt. Er zijn namelijk veel zaken die geregeld dienen te worden en dit gaat je dan ook veel tijd kosten. In dit artikel lees je hoe je een reis naar Dubai regelt, wat je moet regelen , hoe je het moet regelen en hoe je optimaal van je vakantie kan genieten.

Reisbenodigdheden

Er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden en waar rekening mee gehouden dient te worden. Allereerst is het wel zo fijn te weten dat een visum niet vereist is, bij aankomst in Dubai krijg je een inreisvisum van 30 dagen die met nog eens 30 dagen verlengd kan worden. Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel ten zeerste aangeraden. Mochten er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden dan kom je in ieder geval niet voor onverwachtste kosten te staan. Reisverzekeringen zijn tegenwoordig eenvoudig te vergelijken en voordelig af te sluiten.

Het is belangrijk rekening te houden met het verschil in valuta en tijd. De munteenheid in Dubai is de Dirham (AED). Je kan je euro’s omwisselen naar Dirhams in Dubai zelf, de koers is dan namelijk voordeliger. Voor elke euro krijg je ongeveer 4 tot 5 Dubai Dirham, daarnaast kan je gewoon gebruik maken van een maestro betaalpas of creditcard. De tijd in Dubai verschilt 2 uur ten opzichte van Nederland, het is niet veel maar toch wel iets om rekening mee te houden.

Reserveren van de tickets

Naast de al benoemde reisbenodigdheden zijn er nog meerdere zaken die vooraf geregeld dienen te worden. Zo moet je natuurlijk nog je reis en accommodatie vastleggen. Voor het vergelijken en reserveren van vliegtickets en hotels bestaan tegenwoordig veel websites, dit heb je dan ook snel en eenvoudig geregeld. Waar je wellicht niet gelijk aan denkt is het regelen van een parkeerplaats rondom de luchthaven van vertrek. Ook hier kan je tegenwoordig eenvoudig op besparen, via bijvoorbeeld boekingsplatform Vliegen en Parkeren.

Via boekingsplatform Vliegen en Parkeren vind je het parkeeraanbod rondom meerdere luchthavens en dat in meerdere landen. Het reserveren van Schiphol lang parkeren, lang parkeren Rotterdam Airport, of bij andere luchthavens, het is allemaal mogelijk. De tarieven zijn zeer scherp, je kan dus gezamenlijk met het reserveren van de vliegtickets en accommodatie al snel tientallen of wellicht al in de honderden euro’s besparen tijdens jouw reis naar Dubai.

What to do in Dubai

Nu alles geregeld is kan het genieten beginnen. Er is in Dubai veel te beleven, hierdoor is het onmogelijk alles te benoemen daarom worden alleen de échte highlights hier verder besproken. Een van de eerste dingen die naar voren komt is de Burj Khalifa. Dit is met maar liefst 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, je kan tegen betaling het observatiedek betreden en genieten van het uitzicht. De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld, is een unieke ervaring. Met de aanwezigheid van het grootste aquarium ter wereld en de Underwater Zoo is dit een onvergetelijke shopping ervaring. Als je liever buiten bent, de zon schijnt immers non-stop, dan kan je op een Desert Safari gaan of relaxen op The Beach bij de Dubai Marina.

Je ziet het, genoeg te doen wanneer je naar Dubai gaat. Zowel het regelen maar voornamelijk het genieten in Dubai zelf!