Backpacken Dubai

Backpacken in Dubai? Jazeker kan dat

Veel mensen die naar Dubai op vakantie gaan, gaan voor de luxe. Zo heb je in Dubai veel luxe hotels, is het een walhalla voor shop liefhebbers en is het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, een enorme trekpleister. Je zult het niet verwachten, maar ook veel backpackers bezoeken Dubai. Dit komt doordat Dubai een populaire stop is tussen Europa en Azië. Je kan voor een vakantie naar Dubai veel geld uitgeven, maar je kan ook iets minder luxe gaan en met een backpack Dubai verkennen. Hoe? We geven je een aantal tips! 

Vliegen naar Dubai 

Veel mensen denken dat Dubai een land is, dit klopt niet. Dubai is één van de zeven Emiraten. Samen vormen ze de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel in Dubai veel rijke mensen zijn en het leven daar behoorlijk prijzig kan zijn, koop je voor relatief weinig geld een retourticket. Zo vlieg je vanuit Amsterdam voor nog geen €500 heen en terug. Dit is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld een retourticket Curaçao. 

Overnachten in Dubai 

Dubai is erg in trek bij toeristen. Er is dan ook een ruim aanbod aan hotels. Waar de meeste hotels in Dubai enorm luxe en tegelijkertijd vaak ook erg prijzig zijn, heb je ook een ruim aanbod van iets voordeligere backpack hostels. Hoewel je dit 2qua prijzen niet moet vergelijken met hostels in Azië, kan je al voor nog geen twintig euro overnachten in meerdere hostels.  

Backpacken in Dubai 

Tijdens je vakantie in Dubai kan een bezoek aan de Burj Khalifa uiteraard niet ontbreken. Met een hoogte van maar liefst 830 meter is de Burj Khalifa de hoogste toren op aarde. Bezoek oude, kleine visserdorpjes en Bedoeïen gemeenschappen en neem een stap terug in de tijd in Dubai Heritage Village. Ook de palmeilanden voor de kust van Dubai mogen niet ontbreken op je bucketlist. Last but not least een tocht door de woestijn kan niet ontbreken. Je kan hier zoveel ondernemen. Bijvoorbeeld met een 4×4 crossen door de woestijn, vervolgens kameel rijden en zandsurfen. Ook overnachten in de woestijn is een aanrader! Neem een slaapmat of campingstoel mee en geniet ’s avonds van een prachtige sterrenhemel. 

Backpacken in Dubai? Dat moet je zeker een keer doen! 

De meeste mensen kiezen ervoor om te gaan backpacken in Azië. Dubai is misschien niet de eerste beste bestemming die bij je opkomt om te gaan backpacken, maar het de ideale tussenstop op je reis naar Azië. En als je er toch bent, waarom neem je het er niet van?