De 5 essentials voor in Dubai

Ga je binnenkort naar Dubai? Dan weet je in ieder geval zeker dat het een aangename vakantie wordt. Vanaf de jaren 90 worden er bakken met geld in de toeristensector gestopt. In Dubai kan je skiën in het zand en de sneeuw, maar je kan ook op een kameel door de woestijn paraderen. Om je vakantie tot in de puntjes geregeld te hebben is het belangrijk dat je de volgende essentiële dingen niet vergeet.

Adapter 

Niet veel mensen denken hierover na, maar in Dubai heb je stopcontacten met 3 gaatjes. In Nederland kan je gewoon Engelse reisadapters kopen. Heb je een wereldstekker? Die past ook in het stopcontact in Dubai. Het voltage is wel hetzelfde als in Nederland, namelijk 220 volt. 

Hitte

Door de opwarming van de aarde regent het amper en zijn er hittegolven die niet te verdragen zijn. Dubai heeft een milieuvriendelijke“ manier gevonden om het te laten regenen. De oude methodes werkten met chemische stoffen. Wanneer het te droog is worden er drones de lucht in gestuurd die de wolken elektrocuteren. Door de droogte wil er nog wel eens een zandstorm plaatsvinden. Een bril/zonnebril en een doek voor tegen het zand is dan onmisbaar.  

Coronapaspoort

In deze vreemde tijd is een coronapaspoort van belang, deze mag bestaan uit een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur. Daarnaast is het ook handig om je normale paspoort mee te nemen en te checken of die nog langer dan 6 maanden geldig is. Bij binnenkomst van het land ontvang je een gratis inreisvisum die geldig is voor 30 dagen. 

Pasjeshouder

Je grootste nachtmerrie: portemonnee vergeten. Om te zorgen dat al je passen veilig zijn en ze niet zomaar gescand worden door een persoon die er verkeerde bedoelingen mee heeft, is het handig om een Secrid wallet te gebruiken. Niemand kan daardoor gegevens van je passen halen zonder dat jij dat weet. In Dubai lopen genoeg mensen rond die uit zijn op de spullen en geld van de toeristen, omdat die onwetend zijn.    

Praktische tas  

Om alle spullen mee te nemen is het handig om een koffer en een reistas mee te nemen. Een reistas voor in de cabine kan ontzettend handig zijn. Een tas van GiGi Fratelli heeft genoeg opbergvakjes en is van hoge kwaliteit. Het Nederlandse merk heeft tassen voor mannen en vrouwen van rugzakken tot kleine handtasjes. Let er trouwens op dat je wel alcohol mag invoeren maar dat je geen alcohol meer kan kopen in de supermarkten. Drank is alleen nog te krijgen in de horeca.