Dubai aquarium

Natuurlijk heeft het grootste winkelcentrum van de wereld ook het grootste aquarium van de wereld, Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Dit aquarium is het middelpunt van het winkelcentrum en heeft meer dan 33.000 levende dieren, verdeeld over 85 soorten en 400 haaien en roggen. Via ’s werelds grootste kijkvenster van 32,8 meter breed en 8,3 meter hoog zijn alle onderwater dieren van het Dubai aquarium gratis te bewonderen. Tegen betaling kan men onder het aquarium doorlopen, door middel van de 270 graden tunnel en tevens is het mogelijk om op verschillende andere manieren het Dubai aquarium te ontdekken.

In 2010 werd Dubai mall tijdelijk afgesloten wegens een lek in het Dubai Aquarium. Het lek is snel gerepareerd en er was nooit sprake van gevaar voor de dieren. Het Dubai Aquarium is hersteld door 6 duikers die van binnenuit het lek hebben gedicht.

Sinds juni 2014 hebben de dieren van het Dubai aquarium er een vriendje bij. Een 40 jaar oude krokodil verblijft tegenwoordig samen met zijn 20 jaar oude vriendin in een apart gedeelte van het aquarium. Na verwachting zal deze krokodil hier de komende 50 jaar leven en nog aanzienlijk gaan groeien in zijn nieuwe leefomgeving.

Prijzen Dubai Aquarium

Informatie en prijzen kunnen misschien niet altijd even up-to-date zijn. Wij verwijzen u graag door naar de officiële website van het Dubai aquarium in The Dubai Mall: http://www.thedubaiaquarium.com