reisverzekering vakantie Dubai

Een goede reisverzekering voor een onbezorgde vakantie naar Dubai

Dubai is een indrukwekkende en overweldigende stad. Veel grootser dan je verwacht had, zal je je in het begin van je reis zeker wat verloren voelen . Om de metropool in alle rust te kunnen ontdekken, is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Er ongeluk is immers zo gebeurd. In een land met andere gewoontes en rituelen is het geruststellend te weten dat je gedekt bent tegen onverwachte kosten. Maar waar moet je nu juist op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Werelddekking

Ten eerste moet je er goed op letten dat je geen verzekering met alleen een Europese dekking afsluit. Onder een Europese dekking vallen enkel de Europese landen, Rusland en een aantal landen die aan de Middellandse zee liggen. Dubai behoort niet tot deze landen. Een reisverzekering met werelddekking, waar de rest van de wereld onder wordt begrepen, is de enige mogelijkheid.

Doorlopend of kortlopend

Verder zal je moeten kiezen voor een doorlopende of een kortstondige verzekering. Een kortstondige verzekering sluit je af voor één specifieke vakantie. Je geeft de exacte datum van vertrek en terugkeer door aan de verzekeraar en je zal alleen tijdens deze periode verzekerd zijn. Ga je later op het jaar weer op reis, zal je een nieuwe verzekering moeten afsluiten. Een doorlopende verzekering dekt daarentegen alle reizen en stedentrips in zowel binnen- als buitenland. Je kan de premie maandelijks of jaarlijks betalen. Meestal wordt er een korting toegekend kies je voor één betaling per jaar. Een doorlopende verzekering geeft je heel wat vrijheid. Zo kan je makkelijk een paar dagen langer op je bestemming blijven. Je moet er alleen goed op letten dat je binnen het maximaal aantal aaneengesloten vakantiedagen blijft. Blijf je een paar dagen langer met een kortstondige reisverzekering, dan zijn deze extra dagen niet verzekerd.

De basisdekking bij beide opties is gelijk. De keuze voor een kortstondig of doorlopende reisverzekering maak je op basis van je gezinssamenstelling en hoe vaak je op reis gaat. Over het algemeen wordt gesteld dat gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan, beter afzijn met een doorlopende reisverzekering. Hou zeker ook rekening met binnenlandse en stedentrips, deze worden ook door de doorlopende verzekering gedekt.
Eventueel aanvullende dekkingen kan je ook makkelijk toevoegen bij een doorlopende verzekering. Denk hierbij aan bagagedekking, rechtsbijstandverzekering of de annuleringsverzekering. Die laatste wordt vaak met een korting aangeboden als je ze in combinatie met een doorlopende verzekering afsluit.

Reisbureau

Het is niet aan te raden de reisverzekering bij je reisbureau af te sluiten. Zij werken vaak maar met één verzekeraar samen. Vergelijk verschillende verzekeraars om het voordeligste tarief voor jouw situatie te vinden. Een reisverzekering kan je immers tot één dag voor vertrek afsluiten. Lees de voorwaarden ook steeds goed na. Bij een reis naar Dubai is het bijvoorbeeld belangrijk dat eventuele medische kosten gedekt worden. Door de zorgverzekeraar wordt dit meestal maar gedeeltelijk gedekt. Zorg ervoor dat je in een ver en onbekend land zoals Dubai zeker niet voor verrassingen komt te staan!