Dubai reisbestemming

Dubai, de ultieme reisbestemming

Dubai, een stad om van te dromen, maar niet alle dromen zijn onrealistisch. Het kan werkelijkheid worden en beter nog het is puur genieten. Dubai is een stad, maar niet zomaar een plek. Een locatie voor levensgenieters en bourgondiërs. Een plaats om tot rust te komen, kortom, je kan er je batterijen opladen. Wist je dat het een stad is in de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt in het oostelijke deel en telt iets meer dan 3 miljoen inwoners. De streek is bekend omdat het daarmee ook het episch centrum is op zakelijk vlak van West-Azië.

Luxueus of avontuurlijk naar Dubai

Wie aan Dubai denkt, denkt automatisch aan luxehotels. Het lijkt wel een strijd tussen de uitbaters van de hotelketens wie het beste comfort kan bieden en natuurlijk willen ze imponeren. Je zou kunnen stellen dat alles om macht, pracht en glans draait. Misschien is daar wel iets van waar. Toch hoeft naar Dubai reizen geen dure grap te worden. Je maakt immers alles zo duur als jezelf wilt. Ben je een backpacker, dan slaap je vaak in hostels, deze kan je al boeken vanaf 20 a 25 euro, ook bij mensen thuis slapen is een optie. Voor trekkers die van avontuur houden zijn er fantastische bergtochten en avontuurlijke uitstappen bij prijs. Heb je meer luxe en kwaliteit nodig en kan je dit betalen, dan zijn er de megahotels en waanzinnige attracties die natuurlijk niet goedkoop zijn, maar de moeite waard. Wanneer je over een aanzienlijk budget beschikt en je hebt een lijst met verlangens dan kan je je ongeremd in de watten laten leggen.

Wat valt er in Dubai allemaal te beleven?

Dubai is bekend om zijn hoogte gebouw. Dit is de Burj Khalifa met een hoogte van 829,8 meter. Er zouden speculaties zijn dat de Dubai Creek Tower nog hoger zou zijn, maar de juiste hoogte is onbekend. Dit zou meer dan 1 km hoog zijn, maar het blijft in Dubai, dus met z”n allen daarheen, want dit zou pas in 2021 bekend worden.

Naast de Buri Khalifa bevindt zich het grootste winkelcentrum van de wereld met ruim 1200 winkels. Hou je niet zo van shoppen en wil je uitrusten dan kan je iets gaan drinken in de bars met de terrassen aan de buitenkant, daar is een gigantische fonteinshow te zien. Een echte aanrader. In het winkelcentrum Dubai mall is ook nog eens het grootse aquarium ter wereld gevestigd en een indoor ijsbaan alsook een cinemacomplex. Gewoon doen en je zal verbluft staan. Voor diegenen die het minder weelderig zien en houden van kleine eettentjes en plaatselijk betaalbare lunches kunnen naar Al Fahidi Street, ook wel Little India genoemd. In dit district is ook het historisch centrum. Het is zeer fijn om er te verdwalen, langs steegjes en pleinen te wandelen om dan zo te genieten van de ouderwetse architectuur en ambachten die daar nu nog aanwezig zijn. Er is zoveel in Dubai te doen, dit kan gaan van snorkelen tot diepzeeduiken, skiën in de woestijn (Dubai Ski), parachutespringen, of naar een overdekt pretpark. Cultuur kan je opsnuiven door naar de opera te gaan en bergtochten kan je maken in het Hadjargebergte. Lekker zonnen en luieren kan op de vele stranden. Zo zie je maar, voor iedere wat wils.

Tot slot

Het openbaar vervoer in Dubai is uitstekend, een fantastisch metronetwerk. De beste maanden om te reizen zijn van november tot en met april. De zomermaanden zijn te heet en te druk. De temperaturen in de zomer kunnen gemakkelijk oplopen tot 50 graden.

Wil je graag een vlucht volgen naar Dubai, dan kan dat door je vluchtnummer van Emirates te noteren op de radar. Neem zeker nog eens een kijkje op vliegtuigradar24.nl, zo ben je zeker dat je niets over het hoofd ziet.