Dubai mall

Het grootste winkelcentrum van de wereld is gevestigd in Downtown Dubai en telt meer dan 1200 winkels. Met een totale oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter is het haast onmogelijk om dit shopping walhalla in één dag volledig te bekijken. Elke dag opent het winkelcentrum om 10:00 uur haar deuren om duizenden bezoekers te kunnen ontvangen. Het grootste winkelcentrum van de wereld is één van de hotspots van het vakantie adres in de Verenigde Arabische Emiraten. Als shoppingfanaat moet je dit fantastische shoppingcenter een keer gezien hebben. Tussen al dat shoppen door kun je ook prima relaxen in één van de vele restaurants in en rondom de de Dubai mall. Buiten het center vind je voldoende terrasjes waar je kunt genieten van heerlijke versnaperingen met uitzicht op The Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld, en één van de wereldberoemde fonteinenshows kunt meemaken.

Het complete terrein rondom het winkelcentrum is prachtig aangelegd en biedt een mooie dag tijdens je vakantie in Dubai. Alles is volledig nieuw en voorzien van luxe zoals je in Nederland gewend bent. De prijzen in de winkels en horecagelegenheden lopen erg uiteen. Niet alleen toeristen met een riant inkomen kunnen hier terecht, ook met een iets kleinere portemonnee is Dubai mall een prachtige plek om eens langs te gaan.

 

Winkels Dubai mall

Dit winkelcentrum heeft ruimte voor meer dan 1200 winkels en eigenlijk zijn deze ruimtes altijd gevuld met de beste en duurste merken ter wereld. Denk hierbij aan Armani, Gucci, Louis Vuitton, Hugo Boss, Paul Shark, Calvin Klein, Lacoste, Replay, Diesel en ga zo maar door. Niet alleen de grootste merken zijn aanwezig in Dubai Mall, maar ook de grootste winkelketens die wij ook veel in Nederland tegenkomen. Om maar een paar voorbeelden te noemen Jack & Jones, H&M, Desigual, G-Star Raw, Steve Madden, Zara, New Yorker, Superdry en zo zijn er nog veel en veel meer. Hoofdzakelijk zijn de stores in het winkelcentrum fashion gerelateerd en gericht op de vrouwelijke klant. Als shop-a-holic kun je hier wel een week vertoeven en kom je met tassen vol kleding weer thuis. Klik hier voor het volledige winkeloverzicht.

Dubai Mall Checklist

  • Winkels
  • Restaurants
  • Entertainment
  • Parkeren
  • Café’s & Terrassen

Parkeren & Vervoer

Bij een groot winkelcentrum hoort natuurlijk ook een heel groot parkeerterrein. Tijdens je bezoek aan Dubai is het parkeren van je (luxe) huurauto dus geen probleem. Parkeer je bolide op één van de 14 duizend parkeerplekken.

Ook al rij je niet in een huurauto rond door Dubai, dan kun je nog altijd makkelijk bij het shoppingcenter terecht. Met een taxi wordt je voor de deur afgezet voor een normaal tarief. Let wel op dat je de juiste taxi neemt en geen privé chauffeur. Nog goedkoper is het om gebruik te maken van de metro. Deze stopt vlakbij het winkelcentrum en via de overdekte tunnel kom je direct tussen de winkels uit.

 

Attracties Dubai Mall

Niet alleen is het winkelcentrum in Dubai een shopping paradijs, maar is het bij uitstek ook één van de betere entertainment locaties op deze aardbol en een attractie opzich. Naast het winkelcentrum bevindt zich het hoogste gebouw van de wereld, The Burj Khalifa. Volgens velen is dit de nummer 1 attractie van Dubai. Ook is de Dubai Fontein een bezienswaardigheid en gratis te bewonderen vanaf de boulevard. Het middelpunt van het winkelcentrum is het Dubai Aquarium en als bezoeker zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Op zoek naar meer leuke attracties kijk dan gerust even rond op onze website.