Burj Khalifa

Burj Khalifa

The Burj Khalifa is vaak al vanuit de lucht te bewonderen wanneer de piloot de daling inzet naar Dubai Airport. De punt van de toren steekt boven de rest van de Dubai skyline uit en is niet te missen. Met 829,84 meter is The Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Dit prachtig bouwwerk is de hotspot van downtown Dubai en is te vinden direct naast The Dubai Mall.

Via het winkelcentrum is The Burj Khalifa te bezoeken. At The Top is de naam van de “winkel” die zich bevindt in The Dubai Mall. In de At The Top winkel zijn tickets te koop om met een lift naar het observatiedeck te reizen. Tevens is het mogelijk om voor die tijd een ticket, op datum en tijd, te kopen via de website van Burj Khalifa. Dit scheelt aanzienlijk veel geld en geeft garantie tot het bezoeken van het observatiedeck van deze prachtige wolkenkrabber. Vaak is het niet mogelijk om op de dag zelf een ticket aan te schaffen in verband met de enorme belangstelling.

Het observatiedeck bevindt zich op 452 meter en de reis hier naar toe duurt ongeveer 1 minuut met de lift. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht prachtig en de duur van het bezoek is onbeperkt. De meeste bezoekers kiezen voor een tijd rond het begin van de avond om zo ook te kunnen genieten van de zonsondergang en van de geweldige fonteinshow aan de voet van de Burj Khalifa.

Burj Khalifa – At The Top

At The Top is het observatiedeck wat zich bevindt op de 124ste verdieping van The Burj Khalifa, vanuit hier heb je een prachtig overzicht over Dubai stad. Het enige 7 sterren hotel van de wereld, Burj al Arab, is vanaf 124ste verdieping goed te bewonderen. Ook het Palm eiland is duidelijk zichtbaar bij helder weer.

Het observatiedeck is voor alle bezoekers toegankelijk via de “winkel” At The Top. Deze bevindt zich bij de Food Court op de Lower Ground van The Dubai Mall. Het logo van At The Top schittert aan de muur bij de ingang en is niet te missen. In het winkelcentrum kun je ook gebruik maken van de information points die overal in het shoppingcentrum te vinden zijn.

Een bezoek aan At The Top is geschikt voor alle toeristen van Dubai. Met de supersnelle lift ben je binnen no time boven en geniet je van een prachtig uitzicht die je nooit zult vergeten. Dit is ook een uitgelezen kans op prachtige foto’s van Dubai stad en ver daarbuiten.

Burj Khalifa indeling

Het hoogste gebouw van de wereld is niet alleen gebouwd voor toeristen om Dubai stad van boven te kunnen bewonderen. The Burj Khalifa beschikt in totaal over meer dan 900 appartementen, het hypermodern en luxe Armani hotel, enorm veel zwembaden, clubs voor de nachtelijke uurtjes en tal van restaurants.

Wie de horeca wil bezoeken of een studio wil aanschaffen in The Burj Khalifa mag een goed gevulde bankrekening meenemen, want de prijzen zijn enorm en lastig te betalen voor iemand met een modaal inkomen. De prijzen van de appartementen lopen erg uiteen en worden onder andere vastgesteld door de ligging, aantal verdiepingen en grootte.

Burj Khalifa ligging Dubai

Wat erg belangrijk is bij het bezoeken van het hoogste gebouw van de wereld is natuurlijk de ligging. De wolkenkrabber is vanuit heel Dubai goed te zien, maar waar vind je The Burj Khalifa nou precies. Aan de rand van Burj Khalifa Lake in Downtown Dubai pal naast The Dubai Mall en tegenover Souk Al Bahar, dit is de plek waar je moet zijn. Via Sheikh Zayed Road, de snelweg die dwars door Dubai ligt, is de attractie gemakkelijk te bezoeken. Volg de Sheikh Zayed Road naar Downtown Dubai en en binnen een paar minuten sta je aan de voet van The Burj Khalifa.

Veiligheidscontrole

Kort voor de reis naar het observatiedeck moet iedereen in de rij voor de veiligheidscheck. Deze snelle controle is voor jouw eigen veiligheid en alle andere bezoekers van The Burj Khalifa. Meestal duurt deze controle niet lang, aangezien iedereen al in het bezit is van een ticket voor een bepaald tijdstip.

Het is verboden om tassen mee te nemen naar boven. Dit is een extra veiligheidsmaatregel die men toepast. De meeste reizigers zijn wel in het bezit van een tas of rugzak bij hun trip door Dubai. Deze kun je bij je bezoek aan het hoogste gebouw van de wereld afgeven bij de Check Room. Hier zullen ze deze netjes en veilig opbergen. Na je bezoek haal je je afgegeven spullen weer gemakkelijk op.

Burj Khalifa Sky

Op de 148ste verdieping van The Burj Khalifa vind je sinds 2014 het nieuwste en hoogste uitkijkplatform van Dubai, At The Top – Burj Khalifa Sky. De 148ste verdieping bevindt zich op 555 meter van de grond en is hiermee het hoogste uitkijkpunt van de wereld. Voor 2014 was dit record in handen van China met van de Canton Tower.

Met een bezoek aan Burj Khalifa Sky krijg je ook toegang tot de 125ste verdieping. Op deze verdieping krijg je de kans om als een “valk” de stad te bewonderen met de attractie “A Falcons Eye View”. Deze unieke ervaring is niet het enige wat je op de 125ste etage kunt doen. Vanaf hier heb je ook een prachtig 360 graden uitzicht over de complete stad.

Prijzen & Tickets Burj Khalifa

Directe entree:
Volwassenen 12 jaar en ouder: 400 AED
Kinderen 4 t/m 12 jaar: 400 AED
Kinderen tot 4 jaar: Gratis

Gereserveerde tickets:
Volwassenen 12 jaar en ouder: 125 AED
Kinderen 4 t/m 12 jaar: 95 AED
Kinderen tot 4 jaar: Gratis

De bovengenoemde prijzen kunnen anders zijn dan de daadwerkelijke prijzen. Wij proberen onze website zoveel mogelijk up-to-date te houden. De daadwerkelijke prijzen kunt u vinden op de officiële website van Burj Khalifa. http://www.burjkhalifa.ae/en/

Bestel hier je tickets alvast voor je bezoek.