Dubai bouw skyscrapers

8 bijzondere feiten over Dubai

Door een explosieve groei in de economie van Dubai is de stad in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een beroemde wereldstad. Toeristen weten in grote getallen de wereldstad te vinden door de vele indrukwekkende bouwprojecten, technische hoogstandjes en het winkelcentrum Dubai Mall . Ook nu nog zijn ze in Dubai druk bezig met het uitvoeren van bizarre en grootschalige bouwprojecten die alle aandacht trekken.

We hebben een aantal indrukwekkende feiten over projecten in Dubai op een rijtje gezet: 

  1. Van alle hijskranen op de aarde staan momenteel één op elke vier in Dubai. Ruim 24% om exact te zijn.
  2. Voor het kunstmatige eiland: Palm Jumeirah is 94 miljoen kubieke meter zand geïmporteerd. Hiermee kun je 2,5 keer het Empire State Building in New York opvullen.
  3. Tijdens de Ramadan moeten bewoners van de Burj Khalifa langer vasten omdat het gebouw zo hoog is. Namelijk 828 meter hoog. Voor bewoners die op de hogere verdiepingen wonen gaat de zon later onder. 
  4. Dubai wil een geklimatiseerde stad bouwen die 2,25x zo groot wordt als Monaco. Dit project heet ‘Mall of the World project’ en zal een oppervlakte in beslag nemen van 4,45 vierkante kilometer. En zal onder andere over geklimatiseerde wandelpaden beschikken.
  5. Een deel van het zeer exclusieve hotel, Burj Al Arab, is onbewoonbaar. Dit “zeven sterrenhotel” wordt geroemd als het vierde hoogste hotel ter wereld. Maar desondanks is 39% ervan onbewoonbaar. Een nachtje in De Royal Suite kost overigens bijna 15.000 euro.
  6. Er wordt momenteel gewerkt aan een entertainment complex, Dubailand, die 47 miljard euro zal kosten. 

Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is dat er zoveel bouwmachines in Dubai staan en waar ze vandaan gehaald worden. Veel machine verhuurbedrijven opereren internationaal, dus ook in Dubai. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Adrighem om hijskranen te huren voor een project in Dubai. 

Maar wist je ook dat: 

  1. De politie in Dubai met een groot aantal dure sportwagens rond rijdt? Deze supercars, waaronder een Ferrari FF, een Lamborghini Aventador en een exclusieve Aston Martin One-77 met een prijskaartje van 1,31 miljoen euro, zijn bedoeld om het toerisme te  een boost te geven. En ook om te bewijzen hoe modern de stad is. 
  2. Robots worden ingezet als kameelracers. Kamelen races zijn een industrie waar honderden miljoenen dollars in omgaan. De jockeys waren vroeger vooral arme kinderen uit Zuid-Azië en Afrika. De robots worden nu steeds vaker ingezet om illegale kinderhandel aan te pakken.