bezoeken dubai mall

4 dingen die jij zeker moet bezoeken in Dubai

Wanneer jij binnenkort van plan bent om naar Dubai op reis te gaan is het goed om te weten wat je allemaal kunt bezoeken. Dubai heeft namelijk veel te bieden en is een steeds grotere toeristische trekpleister aan het worden. Voor een paar honderd euro boek je al een last minute naar Dubai en ben je ook in de wintermaanden verzekerd van zonovergoten weer. Alles in Dubai is groots en over de top. Je zult merken dat niks te gek is! Voor vertrek is het daarom handig om te weten waar je echt moet zijn geweest voor je weer terug reist.

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is de nummer één attractie van Dubai. Het hoogste gebouw van de wereld is vaak al vanuit de lucht te zien wanneer de landing wordt ingezet op Dubai International airport. Het puntje van de toren steekt namelijk boven het wolkendek uit. De Burj Khalifa kun je vanaf verschillende locaties van dichtbij fotograferen en bewonderen. De toren beschikt ook over een aantal observatie decks die je, tegen betaling, kunt bezoeken. Het is aan te raden om ver van te voren een ticket te reserveren hiervoor.

The Dubai Mall

Naast de hoogste gebouw van de wereld heeft Dubai ook het grootste winkelcentrum van de wereld. Dit is The Dubai Mall en dit winkelcentrum beschikt over meer dan 1200 winkels, verdeeld over 4 etages. Niet alleen vind je er hele dure merkwinkels, maar ook de standaard winkels zoals je in Nederland gewend bent. Bij het binnentreden van The Dubai Mall zul je gelijk merken dat het enorm groot is. Waarschijnlijk heb je aan een dag niet voldoende om alles te kunnen bewonderen. Ook al houd jij niet van shoppen, dit winkelcentrum is een attractie op zich!

Dubai Frame

Sinds januari 2018 is Dubai een attractie rijker, namelijk Dubai Frame. Dit fantastisch gouden bouwwerk is 150 meter hoog en staat op de grens tussen het oude en nieuwe Dubai. Om het gebouw te mogen bezoeken heb je tickets nodig. Met een ticket krijg je toegang tot de brug die het frame met elkaar verbindt. De brug is bijna volledig gemaakt van glas en geeft je hierdoor een fantastisch uitzicht over Dubai.

Palm eiland

Het schiereiland Palm Jumeirah is misschien wel het meest besproken bouwwerk van Dubai. Het heeft meer dan 12 miljard dollar gekost en heeft de vorm van een palmboom. Het grootste gedeelte van het palm eiland bestaat uit appartementen en luxe villa’s. Ook kun je er restaurants en hotels vinden. Het bekendste hotel van het palm eiland is het Atlantis The Palm hotel. Dit prachtige hotel ligt op het puntje van Palm Jumeirah.