Dubai-mall-jaarwisseling

Oud & Nieuw in Dubai

Jaarwisseling in Dubai

Oud en Nieuw vieren in Dubai is voor veel mensen een droom. De jaarwisseling vieren in een ander land is natuurlijk altijd bijzonder, maar in Dubai kun je het spectaculair noemen. Op diverse plekken in Dubai wordt er veel geld uitgegeven aan de meest bijzondere vuurwerkshows. Zo wordt er vanaf het 7 sterren hotel, Burj Al Arab, duizenden kilo’s aan vuurwerk de lucht ingeschoten en is dit jaarlijks een waar spektakel. De andere grote, luxe en bijzondere bouwwerken in Dubai kunnen natuurlijk niet achterblijven en doen allemaal mee aan de spectaculaire rage.

Vuurwerk Burj Khalifa & The Dubai Mall

De vuurwerk show van het hoogste gebouw ter wereld, The Burj Khalifa, is vanaf bijna overal in Dubai te zien. Het gebouw zelf is al 828 meter hoog en de vuurwerk specialisten schieten rondom dit gebouw vuurwerk af. De moois plek om deze show te volgen is natuurlijk rondom The Dubai Mall. De restaurants van het winkelcentrum zijn tot laat in de nacht geopend en hebben hun terrassen altijd vol geboekt tijdens de jaarwisseling. Voor meer informatie of het reserveren van een tafel aan The Waterfront Promenade kun je naar de website van The Dubai Mall gaan. Klik hier om naar de website te gaan.

Wereldrecord

Bij de afgelopen jaarwisseling (2013-2014) wist Dubai weer een wereldrecord in te pikken met hun perfect getimede vuurwerkshow door de hele stad. Voor dit record werd er vanaf 400 locaties in een breedte van 94 kilometer vuurwerk afgestoken en door honderden computers en ongeveer 200 specialisten werd dit een wereldrecord. Deze show was zo spectaculair dat de titel binnen 1 minuut al in handen was van Dubai. In totaal duurde de vuurwerk show 6 minuten en werden er meer dan 500.000 stukken vuurwerk in de lucht geschoten. De complete show heeft volgens zeggen ongeveer 5 miljoen euro gekost. Het hoogte punt was volgens kenners de show van The Burj Khalifa. Bekijk de video hieronder en geniet van de beelden van de meest geweldige vuurwerkshow van de wereld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *