Dubai Mall Groothandel

Tips om nooit meer te verdwalen in de Dubai Mall

Dubai is een populaire vakantiebestemnming. In dit bijzondere deel van de Verenigde Arabische Emiraten vind je uitgestrekte stranden, torenhoge wolkenkrabbers en enorme winkelcentra, zoals de Dubai Mall. Bijna elk merk dat je kunt bedenken is hier gevestigd. De vraag is alleen: hoe vind je in dit enorme complex de weg? Met de volgende tips verdwaal je er gelukkig nooit!

Welkom in de Dubai Mall

Het is erg handig voor de groothandel dat de Dubai Mall zoveel winkels heeft. Denk bijvoorbeeld aan de sieraden die geleverd worden aan de populaire juwelenwinkels. Gemiddeld kan het elke week rekenen op ongeveer 750.000 bezoekers. Dit betekent miljoenen klanten per jaar, en dus een flinke omzet. De winkels zijn niet de enige publiekstrekkers van de Dubai Mall. Het winkelcentrum staat ook bekend om de zogeheten ‘Dubai Fontain’. Dit is de grootste fonteinenshow ter wereld vlakbij het restaurant gedeelte van het winkelcentrum. Vanaf je tafeltje kun je de fonteinen hoog de lucht in zien spuiten.

Tip 1 – Verdiep je in de Dubai Mall

Het is aan te raden om je te verdiepen in de Dubai Mall voordat je het bezoekt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Je bezoekt namelijk het grootste winkelcentrum ter wereld. Dit kan erg overweldigend zijn en de kans op verdwalen is groot. Bedenk voordat je gaat winkelen wat je precies nodig hebt en waar je het kunt vinden. Print desnoods even een plattegrond uit en omcirkel de plek waar je heen wilt.

Tip 2 – Gebruik een plattegrond

Wie weet ben je op zoek naar mooie sieraden. Ook deze winkels vind je in de Dubai Mall. Een zeer bekende naam is de Gold Souk, waar de beste juweliers van Dubai zijn te vinden. Bovendien profiteer je er dankzij de gunstige goudprijs van lagere prijzen dan in Nederland. Maar waar vind je deze juwelenwinkel?  Online zijn diverse plattegronden van de Dubai Mall te vinden. Ook zijn er handige overzichten met alle winkels beschikbaar. Het is erg handig om deze bij de hand te hebben wanneer je weinig tijd hebt. Zo kun je specifiek op zoek naar een bepaald product of kledingstuk.

Tip 3 – Neem de tijd

Het is onmogelijk om in een paar uur alles te zien van de Dubai Mall. Het heeft simpelweg teveel winkels en bezienswaardigheden. Neem dan ook de tijd wanneer je een bezoek brengt aan dit winkelcentrum. Je kunt er het beste een leuk dagje uit van maken.

Een leuk dagje uit in de Dubai Mall

Heb je geen zin om te winkelen? Je kunt de Dubai Mall ook bezoeken voor andere activiteiten, vooral op het gebied van entertainment. Zet bijzondere plekken even op een rijtje en teken op de plattegrond waar je het kunt vinden. Een aanrader is bijvoorbeeld het indoor pretpark SEGA Republic dat maar liefst 7100 vierkante meter groot is! Filmliefhebbers kunnen terecht in de megabioscoop Reel Cinemas. Het heeft 22 zalen en 2800 zitplaatsen, dus er is altijd een plekje om je favoriete film te zien.