Dubai Mall Creditcard

Hoe betaal je met cash en creditcard in de Dubai Mall?

De Dubai Mall is met een oppervlakte van een half miljoen vierkante meter het grootste winkelcentrum ter wereld. Miljoenen bezoekers per jaar winkelen er dan ook naar hartenlust met hun creditcard.  Een van de voordelen van een creditcard is dat cash geld niet meer gestolen te worden. Bij het gebruik van een creditcard in het buitenland zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Waar moet je op letten bij het gebruik van een creditcard in de Dubai Mall?

Creditcard in de Dubai Mall gebruiken

Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen creditcards. Wel zijn er een aantal regels aan verbonden. Zo willen de meeste creditcard bedrijven dat je een vast inkomen hebt. Het van een creditcard zonder vast inkomen is alleen mogelijk onder bepaalde omstandigheden. Een creditcard is te gebruiken in vrijwel elke winkel in Nederland, maar de situatie is anders wanneer je in het buitenland bent. Zo is het in de kleinere winkels van de Dubai Mall niet altijd mogelijk om met een creditcard te betalen. In de grotere winkels is dit meestal geen probleem. Wel is het verstandig om een beetje contant geld te pinnen bij een ATM. Zo sta je aan de kassa nooit met lege handen!

Geld pinnen in de Dubai Mall

Voor kleinere winkels en taxi’s in Dubai heb je cash geld nodig.  Je kunt het beste pinnen bij een ATM op een betrouwbare plek, zoals een vliegveld. Andere goede locaties zijn supermarkten en winkelcentra zoals de Dubai Mall. Wees tijdens het pinnen niet te traag en haal je geld meteen uit het apparaat. Het kan namelijk gebeuren dat de machine bij te lang treuzelen het geld zomaar weer inslikt! Hou daarnaast rekening met het feit dat de ATM een dagelijks limiet gebruikt. Gemiddeld ligt dit tussen de 365 en 568 euro. De meeste ATM’s accepteren verschillende regionale en internationale kaarten. VISA en Mastercard worden in principe overal ter wereld geaccepteerd. Meestal staan de geaccepteerde kaarten aangegeven op de machines zelf. Controleer dit altijd even voordat je in de rij gaat staan, want je wilt natuurlijk niet voor niks wachten.

Noteer het nummer van de bank en creditcard maatschappij

Met een creditcard kun je zorgeloos winkelen in de Dubai Mall. Elke aankoop die je doet wordt aan het einde van de maand afgeschreven van je creditcard.  Hou bij het gebruik van een creditcard in de Dubai Mall rekening met je limiet. Deze heb je als het goed is zelf ingesteld, en mag niet worden overschreden.  Wie weet is een verblijf in Dubai en een dagje winkelen in de Dubai Mall jouw droom. Noteer voordat je op reis gaat altijd het nummer van je bank en creditcard maatschappij.  Zo kun je snel contact opnemen wanneer er iets vervelend gebeurt, zoals een diefstal van jouw geld of creditcard. Vergeet dan ook niet om contact op te nemen met de politie. Samen met de bank of creditcardmaatschappij handelen zij de zaak af.