Reis naar Dubai voorbereiden Dubai Mall

Reis naar Dubai voorbereiden

Wanneer je op vakantie gaat naar Dubai is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan de regels waar je je aan moet houden. In dit artikel vind je een aantal zeer handige en nuttige tips voor je vakantie of stedentrip naar Dubai. Denk aan zaken als de tijd in Dubai, bezichtigingen, regels en valuta. Met deze tips ga je goed voorbereid op reis.

Reisverzekering

Net als bij iedere vakantie is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Verzekerd op reis gaan hoeft echt niet duur te zijn, bijvoorbeeld op Reisverzekering-direct.nl vind je goedkope reisverzekeringen. Door verzekerd te zijn tegen ongevallen weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij een ongeval op vakantie. Je moet er niet aan denken dat je iets overkomt en dat je zelf moet opdraaien voor alle gemaakte kosten. Zoek daarom altijd naar een reisverzekering dat bij jou past!

Valuta

In Dubai is de munteenheid de Dirham (AED). Deze valuta wordt ook in de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt. Je kan het beste je euro’s pas om te wisselen tegen Dirhams zodra je in Dubai bent aangekomen. De koers is dan aanzienlijk voordeliger. De koers schommelt ten opzichte van 1 euro tussen de 4 en 5 AED. Als je beschikt over een Maestro betaalpas kan je gemakkelijk in Dubai pinnen bij een bank. Ook is het aangeraden om een creditcard op zak te hebben in Dubai, dit zorgt ervoor dat je altijd een betaalmiddel hebt waarmee je kan betalen. Creditcard aanvragen kan op deze website, waarop je veel informatie krijgt.

Tijd

Als je op vakantie gaat naar Dubai krijg je te maken met een tijdsverschil van +2 uur in de zomertijd. En in de wintertijd komt er een uur extra tijdverschil bij. Het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden als je Dubai gaat bezoeken.

Bezienswaardigheden

The Dubai Mall is natuurlijk een van de plekken waar je absoluut geweest moet zijn als je in Dubai bent. Daarnaast zijn er nog enorm veel bezienswaardigheden. Waaronder Dubai Frame, Dubai Garden Glow, Burj Khalifa (hoogste gebouw ter wereld) en de Dubai Fountain. Daarnaast is het genieten van de prachtige en indrukwekkende omgeving vol met sahara en hoge gebouwen. Kortom, genoeg te doen en te bezoeken in Dubai.